Tisztelt Pácienseink!

Ezúton szeretnénk megköszönni a korábban lezajlott járványügyi vészhelyzet alatt és a jelenleg is fennálló járványügyi készültség során tanúsított szíves együttműködésüket.

 

Munkánkat a továbbiakkal tudják segíteni:

 

Védőoltások

 

Influenza védőoltások

 

A védőoltások – igen korlátozott mértékben – megérkeztek a rendelőbe. Pótlásuk és szállításuk az ígéret szerint folyamatos lesz.

A Járási Tisztifőorvos által, 2020.10.13.-n érkezett körlevele alapján:

„Az influenzavírus által okozott megbetegedések súlyosságának, valamint a halálozások számának csökkentése érdekében az alábbi kockázati csoportokat javasolt oltani:

 • krónikus légzőszervi betegségben szenvedők, pl. asztmás betegek;

 • súlyos elhízás vagy neuromuscularis betegség miatt csökkent légzésfunkciójú betegek;

 • szív-, érrendszeri betegségben szenvedők (kivéve a megfelelően beállított magasvérnyomás-betegséget);

 • veleszületett vagy betegség/kezelés révén szerzett immunhiányos állapotú betegek (beleértve a HIV-pozitív személyeket, daganatos betegségben szenvedőket is);

 • krónikus máj- és vesebetegek;

 • anyagcsere-betegségben szenvedők, pl. diabetes;

 • várandósok a gesztációs héttől függetlenül;

 • azok a nők, akik a gyermekvállalást az influenzaszezon idejére tervezik;

 • rehabilitációs, átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben, lakóotthonokban vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápolt, gondozott személyek;

 • tartós szalicilátkezelésben részesülő gyermekek és serdülők (a Reye-szindróma veszélye miatt);

 • 60 éven felüliek, egészségi állapotuktól függetlenül. „

Jelenlegi működésünket a körlevél tartalmához igazítjuk. Kérjük azon betegek türelmét, akik a fent megjelölt célcsoportnak nem részesei.

 

Tüdőgyulladás elleni védőoltások

 

Jelenleg ezek a védőoltások patikai forgalomban korlátozott mértékben elérhetőek, de kérésre, szakmai ajánlásoknak megfelelően, receptre természetesen kiírjuk.

 

A védőoltásokra történő bejelentkezés, továbbra is telefonon 23/319-433 vagy emailben herceghalomhaziorvos@gmail.com-on történik. Az időpontot lehetőség szerint mi biztosítjuk a bejelentkezők számára.

 

Vizsgálatra történő bejelentkezés

továbbra is telefonon 23/319-433 vagy emailben herceghalomhaziorvos@gmail.com-on történik. Köszönjük, ha híváskor vagy emailben megosztja velünk nevét, elérhetőségét és a tervezendő orvos-beteg találkozás pontos célját.

 

Gyógyszerek felírásának kérése

továbbra is telefonon 23/319-433 vagy emailben herceghalomhaziorvos@gmail.com-on történik.

 

Munkánkat nagyban segíti, ha emailben vagy telefonon megosztják velünk a kért gyógyszerek pontos nevét. Nyomatékosan kérjük betegeinket továbbra is, hogy az állandóan kért gyógyszereket ne számtalan részletben, annak elfogyásának pillanatában, hanem alaposan átgondoltan összeírva, lehetőség szerint havi egy alkalommal jelezzék számunkra. Amennyiben lehetőségük van, kérjük a gyógyszerek felírását és további egészségügyi dokumentumaikat az ügyfélkapun is kövessék figyelemmel!

 

Együttműködésüket továbbra is köszönjük!

value. quality care. convenience.